Nocne Listowanie - ka┼╝dy mo┼╝e napisa─ç list!

Ju┼╝ 6 kwietnia w Strefie Kultury Studenckiej odb─Ödzie si─Ö Nocne Listowanie - projekt kulturalno-spo┼éeczny, polegaj─ůcy na pisaniu listów z pro┼Ťb─ů o wsparcie funduszu stypendialnego niepe┼énosprawnych studentów, które zostan─ů nast─Öpnie wys┼éane do polskich przedsi─Öbiorstw.

Idea jest nast─Öpuj─ůca – poszukujemy wolontariuszy, którzy chc─ů prze┼╝y─ç niezapomnian─ů przygod─Ö i zrobi─ç co┼Ť dla spo┼éecze┼ästwa. Razem b─Ödziemy pisa─ç listy z pro┼Ťb─ů o przelanie ┼Ťrodków na konto programu stypendialnego dla niepe┼énosprawnych studentów z Politechniki Wroc┼éawskiej, które wy┼Ťlemy do wielu polskich przedsi─Öbiorstw. Wspomniany program zosta┼é utworzony w 2006 roku i funkcjonuje nieprzerwanie do dzi┼Ť. Zasilaj─ů go g┼éównie fundusze pozyskiwane podczas aukcji na corocznym balu charytatywnym uczelni, a tak┼╝e darowizny firm i osób prywatnych. Fundacja przyznaje ok. 70 stypendiów dla osób z niepe┼énosprawno┼Ťci─ů, osi─ůgaj─ůcych wysokie wyniki w nauce.

Z uzbieranej w wyniki pisania listów sumy zostan─ů wyp┼éacone stypendia, a firmy, które zaanga┼╝uj─ů si─Ö w akcj─Ö, dostan─ů od nas oficjalne podzi─Ökowania. Jak do┼é─ůczy─ç do wydarzenia?

Wydarzenie jest organizowane przez redakcj─Ö biuletynu eStudent we wspó┼épracy ze SKOKiem, Samodzieln─ů Sekcj─ů ds. Wsparcia Osób Niepe┼énosprawnych i Fundacj─ů Rozwoju Politechniki Wroc┼éawskiej.
Projekt planowany jest dla ok. 100 uczestników. Uzyskali┼Ťmy ju┼╝ wsparcie Pe┼énomocnika Rektora ds. Osób Niepe┼énosprawnych, mgr in┼╝. Jerzego Borowca, który wraz z nami bierze udzia┼é w przygotowaniach oraz Prorektora ds. Studenkich, dr in┼╝. Jacka Lamperskiego.

Wydarzenie na Facebooku

Formularz zapisowy