Prawie 18 000 zł dzięki listom ręcznie pisanym przez studentów Politechniki Wrocławskiej

Zdolno┼Ť─ç okazania dobrego serca i bezinteresownej pomocy wydaje si─Ö tak rzadkim zjawiskiem w dzisiejszych czasach. Jednak dzi─Öki takim akcjom jak „Nocne Listowanie” cz┼éowieka przepe┼énia rado┼Ť─ç i zdumienie jak wiele dobrych ludzi jest ch─Ötnych do wspólnego dzia┼éania dla innych.

Wyniki akcji Nocne Listowanie przeros┼éy oczekiwania organizatorów. Odwiedzi┼éo nas ponad 150 osób, napisali┼Ťmy ponad 550 listów, które zaskutkowa┼éy darowiznami na kwot─Ö 17 885,00 z┼é.

Dzi─Ökujemy serdecznie wszystkim darczy┼äcom, od ma┼éych, którzy wp┼éacili na akcj─Ö 10 z┼é, do du┼╝ych, którzy wp┼éacili kilka tysi─Öcy.

Zebrane ┼Ťrodki zosta┼éy przeznaczone na Fundusz stypendialny Fundacji Rozwoju Politechniki Wroc┼éawskiej dla studentów z niepe┼énosprawno┼Ťci─ů. W 2018 roku przyznali┼Ťmy 109 stypendiów na ┼é─ůczn─ů kwot─Ö 132 000 z┼é. Pozosta┼ée ┼Ťrodku pochodz─ů od uczestników Balu Rektora Politechniki Wroc┼éawskiej oraz firm, które od lat wspinaj─ů naszych niepe┼énosprawnych studentów.

Jeszcze raz serdecznie dziękujemy darczyńcom Nocnego Listowania 2018:

LOKUM DEWELOPER
Fundacja EUCO dzieciom
Fundacja Śnieżki Twoja Szansa
Radiotechnika Marketing
Piotr Prajsnar z Cloud Technologies S.A.
Szymon Pura z iAlbatros Group S.A.
VERBICOM S.A.
Lesław Witek z SumiRiko Poland Sp. z o.o.
Labolatorium Kosmetyczne Dr Irena Eris
Zbiórka urodzinowa Jagody Kozik
R22 Spó┼éka Akcyjna
Grzegorz ┼╗ó┼écik Prezes Zarz─ůdu Herkules S.A.
Ma┼égorzata Król
Wiktor Deutschman
Patryk Ostrowski
Aleksandra Badowska

Podzi─Ökowania nale┼╝─ů si─Ö te┼╝ uczestnikom, którzy pierwszy dzie┼ä wiosny sp─Ödzili do 2 w nocy w sto┼éówce akademickiej i pisali listy. Dzi─Ökujemy te┼╝ go┼Ťciom specjalnym, którzy zaszczycili nas swoj─ů obecno┼Ťci─ů i udzielili wywiadów w trakcie akcji:

Ewelina Lis redaktorka Radia Wrocław
Marek Tankielun kierownik Laboratorium Tyfloinformatycznego PWr

Nie mo┼╝na te┼╝ nie wspomnie─ç o organizatorach czyli grupie 20 wolontariuszy zwi─ůzanych z Fundacj─ů Rozwoju PWr, Studenckim Klubem SKOK, Samodzieln─ů Sekcj─ů ds. Wsparcia Osób z Niepe┼énosprawno┼Ťci─ů PWr, Samorz─ůdu Studenckiego Politechniki Wroc┼éawskiej i  miesi─Öcznikiem Studentów PWr „┼╗ak”. Co wi─Öcej, akcj─Ö wspierali osobi┼Ťcie: Rektor Politechniki Wroc┼éawskiej prof. dr hab. in┼╝. Cezary Madryas, Prorektor ds. Studenckich dr in┼╝. Jacek Lamperski oraz Pe┼énomocnik Rektora ds. Osób Niepe┼énosprawnych mgr in┼╝. Jerzy Borowiec.

Warto odnotowa─ç te┼╝, ┼╝e kilka organizacji studenckich stawi┼éo si─Ö bardzo licznie w trakcie pisania listów, m.in NZS PWr, BEST Wroc┼éaw i Samorz─ůd Studencki PWr.