Zapraszamy do składania ofert nabycia akcji Wrocławskiego Parku Technologicznego S.A.

Fundacja Rozwoju Politechniki Wrocławskiej w likwidacji zaprasza do składania ofert nabycia akcji Wrocławskiego Parku Technologicznego S.A.

Fundacja Rozwoju Politechniki Wroc┼éawskiej w likwidacji ul. Wybrze┼╝e Wyspia┼äskiego 27, 50-370 Wroc┼éaw, NIP 8980027873 Regon 93023170000000, KRS: 0000221348 og┼éasza nabór ofert zakupu stanowi─ůcych w┼éasno┼Ť─ç Fundacji akcji spó┼éki Wroc┼éawski Park Technologiczny Spó┼éka Akcyjna z siedzib─ů we Wroc┼éawiu, ul. Muchoborska 18, 54-424 Wroc┼éaw, NIP: 8992218633, Regon: 931896820, KRS:0000004202.

Specyfikacja akcji:
      1) Akcje serii A (30 akcji o numerach: 0091-0120) – akcje imienne uprzywilejowane (sposób uprzywilejowania: 1 akcja daje 5 g┼éosów we wszystkich sprawach mog─ůcych by─ç przedmiotem uchwa┼é Walnego Zgromadzenia; akcje korzystaj─ů z prawa pierwsze┼ästwa przy podziale maj─ůtku Spó┼éki w razie jej likwidacji);
      2) Akcje serii B (20 akcji o numerach: 00004141-004160) – akcje uprzywilejowane (sposób uprzywilejowania: akcje korzystaj─ů z prawa pierwsze┼ästwa przy podziale maj─ůtku Spó┼éki w razie jej likwidacji).

┼ü─ůcznie Fundacja jest w┼éa┼Ťcicielem 50 (pi─Ö─çdziesi─Öciu) akcji (o warto┼Ťci nominalnej 100 (sto) z┼é ka┼╝da akcja) co daje 170 g┼éosów i 0,0216% udzia┼éu w kapitale zak┼éadowym Spó┼éki. Oferty nale┼╝y sk┼éada─ç na zakup ┼é─ůcznie 50 akcji.

Fundacja informuje, ┼╝e wobec faktu, i┼╝ zgodnie ze § 10 ust. 4 Statutu spó┼éki Wroc┼éawski Park Technologiczny S.A. pierwsze┼ästwo nabycia akcji imiennych przys┼éuguje Akcjonariuszom Za┼éo┼╝ycielom Spó┼éki, ze zwyci─Özc─ů  post─Öpowania zostanie zawarta umowa przedwst─Öpna sprzeda┼╝y pod warunkiem nie skorzystania przez uprawniony podmiot z pierwsze┼ästwa nabycia akcji. Transakcja zostanie sfinalizowana poprzez zawarcie umowy przenosz─ůcej w┼éasno┼Ť─ç akcji, je┼╝eli ┼╝aden z Akcjonariuszy Za┼éo┼╝ycieli Spó┼éki nieskorzysta z prawa pierwokupu.

Fundacja zastrzega sobie prawo niesprzedania akcji, je┼╝eli proponowana cena za 1 akcj─Ö b─Ödzie poni┼╝ej ceny nominalnej akcji.

Na oferty kupna Fundacja oczekuje do dnia 12.11.2018 do godziny 12:00. Oferty nale┼╝y sk┼éada─ç b─ůd┼║ przesy┼éa─ç na adres biura:
Fundacja Rozwoju Politechniki Wrocławskiej
ul. Janiszewskiego 8, pok. 809 bud. D-20 PWr, 50-372 Wrocław.

Komisyjne otwarcie ofert nast─ůpi do dnia 16 listopada 2018 r a nast─Öpnie Fundacja poinformuje oferentów o wynikach post─Öpowania.

W razie pytań prosimy o kontakt: fundacja@pwr.edu.pl lub telefonicznie 789 099 808.